Imprumuturile in lucrarea de licenta

Divizarea împrumuturilor in lucrarea de licenta între necesare și de lux este considerată irelevantă, deoarece raportat la funcția comunicațională și referențială îndeplinită de termenul specializat se conturează avantaje față de termenul autohton, printre care: circulația internațională, caracterul monoreferenţial și monosemantic care denotă precizie și brevilocvență.

 

Termenii străini împrumutați sunt adoptați cu ușurință de către vorbitori deoarece avantajele pe care le prezintă în special internaționalitatea le înlesneşte răspândirea, în plus de multe ori pentru conceptele, fenomenele, sau obiectele denumite (prin cuvintele împrumutate) nu există în limba autohtonă un termen mai convenabil decât însuși neologismul.

Invazia termenilor străini în fondul lexical românesc crează diverse păreri controversate în rândul lingviștilor și a oamenilor de cultură deoarece unii consideră binevenite aceste împrumuturi întrucât denumesc realități apărute recent în diferite domenii: ştiinţific, cultural, economic și înlesnesc modernizarea limbii și evoluția ei, iar alții consideră că apariția termenilor din alte limbi, preponderent engleză și utilizarea lor în detrimentul celor din limba autohtonă conduce la pierderea identității limbii, alterarea lexicului, și a specificului naţional  etc.

Limba română nu este singura care se confruntă cu această problemă, contactul cu limbile vecine și implicit manifestarea influenței uneia asupra celeilalte este inevitabilă atâta timp cât limba este vie, utilizată și vorbită. Important de precizat este totuși faptul că limba română a manifestat deschidere către îmbogățirea lexicului prin împrumuturi, ospitalitatea ei față de inovațiile lexicale fiind un lucru atestat de către specialiștii amintiți mai sus. Limba română are o capacitate de selecție și asimilare verificată și demonstrată în invaziile anterioare la care a fost supusă: franceză, rusă, slavă etc.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK

Conceperea și elaborarea editorialului

De cele mai multe ori, editorialiștii vor un lead puternic, care să impresioneze. Cea mai recomandabilă formă de a începe un editorial este paradoxul sau jocul de cuvinte, însă aceasta nu este o regulă. Jurnalistul poate începe cu orice, fie cu o anecdotă, o povestire scurtă, o constatare.

Primul paragraf trebuie să conțină o minimă punere în temă (de la ce anume plec?, despre ce este vorba?, unde s-a petrecut evenimentul?) și, pe cât posibil, să avanseze incitativ o promisiune de informare.

Cel mai la îndemână și mai folosit plan de realizare a editorialului este cel demonstrativ (plan-antiteză-sinteză) și cel dialectic format din atac – care poate începe cu un citat, o întrebare retorică, recapitularea faptelor, <Unii spun că…>, <Alții spun că…>, opinia personală (Eu cred că…), prezentarea argumentelor care să susțină afirmația, contraargumente și concluzia.

Alte planuri de construcție sunt: planul liber, planul mozaic, planul nestorian – începutul și sfârșitul articolului trebuie să conțină un fapt șocant, narativ, factual, lucrare de licenta la comanda.

Finalul cel mai bun este acela care încheie corect un text. Cert este că acesta trebuie să îndemne la lectură. De obiecei, finalul trebuie să ofere o imagine de ansamblu asupra mesajului, să-l întărească sau să-l reia prin reformulare sau printr-un paradox inteligent.

Ca orice text de opinie, editorialul implică de la bun început o atitudine polemică. Acesta pare că este singurul mod de a completa lipsa de informație. În funcție de stilul ales de către jurnalist, editorialele vor conține numeroase abordări și convingeri.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK

INDICATORI DE EVALUARE A UNEI LUCRARI DE LICENTA / DISERTATIE DE MASTERAT

Evaluarea lucrarii de licenta / disertatie de masterat se realizeaza in doua etape, de catre coordonator si de catre comisia de examinare.

In prima etapa, coordonatorul propune aprobarea/respingerea lucrarii de licenta, in vederea sustinerii si acorda de asemenea o nota, prin completarea unei fise de apreciere

Cea de-a doua evaluare este cea in care, pe baza lucrarii absolventului, a referatului de apreciere si a notei propuse de coordonator, precum si pe baza sustinerii lucrarii de catre absolvent (inclusiv pe baza raspunsurilor la intrebari), fiecare membru al comisiei acorda o nota, nota finala fiind media notelor acordate de membrii comisiei.

In fisa de apreciere a lucrarii, coordonatorul va evalua prin note de la 1 la 10, urmatoarele aspecte: respectarea indicatiilor primite, continutul stiintific al lucrarii, tehnoredactare, constiinciozitate, elemente originale, aplicabilitate practica, bibliografie.

In evaluarea realizata de comisia de licenta, se regasesc urmatorii indicatori generali:
a) Elemente de evaluare a expunerii si lucrarii scrise: claritatea si coerenta expunerii, consistenta lucrarii, raspunsurile date la intrebarile puse de comisie, aspectul lucrarii, finalizarea lucrarii.
b) Elemente de evaluare a realizarilor practice: functionalitate, tehnicitate, estetica in modul de prezentare, alinierea la standarde si norme din tehnica si informatica, definirea clara a obiectivelor, problemelor, solutiilor si rezultatelor obtinute, precum si comparatia cu alte rezultate cunoscute, existenta elementelor de originalitate, cu caracter inovativ.
c) Elemente de evaluare a cunostintelor de baza in domeniul abordat: prezentarea clara a conceptelor teoretice care au stat la baza aplicatiei, capacitatea de transpunere a teoriei intr-o realizare practica, precum si adaptarea stricta a domeniului studiat exact la necesitatile temei abordate, adica sistematizarea si relevanta informatiei.

In concluzie, absolventul trebuie sa fie atent la urmatoarele chei de autoevaluare:
1. Respectarea graficului de intalniri si a recomandarilor stabilite de coordonatorul lucrarii si de prezentul ghid.
2. Redactarea ingrijita a lucrarii, utilizand un limbaj academic, fara greseli de redactare si tehnoredactare, insiruirea logica si coerenta a sectiunilor si a ideilor.
3. Fragmentarea echilibrata a lucrarii pe capitole, formatarea unitara a lucrarii.
4. Actualitatea temei si relevanta acesteia pentru domeniul in care se sustine licenta.
5. Inscrierea temei abordate in domeniul de interes sau intr-un domeniu interdisciplinar.
6. Fundamentarea teoretica a temei propuse de lucrare (relevanta reperelor teoretice alese; utilizarea riguroasa a conceptelor, ideilor, teoriilor; calitatea surselor bibliografice – titluri noi, reviste de specialitate; realizarea citarilor; calitatea sintezei; concluzii relevante).
7. Insusirea stadiului actual al cunoasterii din domeniu, fundamentarea teoretica a temei propuse, sistematizarea informatiilor teoretice relevante pentru lucrare.
8. Autonomie fata de sursele bibliografice (prelucrarea critica, formularea ideilor personale si focalizarea pe tema; idei sau deschideri teoretice originale).
9. Utilizarea riguroasa a conceptelor, relevanta, actualitatea si citarea corecta a surselor bibliografice.
10. Calitatea proiectului de cercetare/proiectului aplicativ – partea experimentala (claritatea obiectivelor; definirea ipotezelor, operationalizarea corecta a conceptelor si a variabilelor; structurarea etapelor de lucru).
11. Capacitatea de raportare critica la sursele teoretice si de promovare a unei viziuni proprii, bine argumentate, sesizarea de noi directii de cercetare, transpunerea suportului teoretic intr-un rezultat practic .
12. Rigoarea metodologiei de cercetare (selectia optima a metodelor de investigatie si de prelucrare a datelor; alegerea si descrierea subiectilor – lot, esantion, cazuri).
13. Ponderea semnificativa a contributiei proprii, ponderea semnificativa a partii aplicative.
14. Aplicabilitatea, eficienta si corectitudinea rezultatelor obtinute.
15. Interpretarea rezultatelor (concordanta cu natura datelor).
16. Pertinenta deschiderilor pentru cercetare sau valorificare educationala a concluziilor lucrarii.
17. Stil si originalitate in abordarea problematicii vizate.
18. Prezentarea logica, succinta, estetica a aspectelor relevante din lucrare, cu accent pe partea practica si pe contributiile proprii, in cadrul sustinerii lucrarii in fata comisiei.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK

Lucrari de licenta – la un click distanta de tine !

lucrare licenta

 

Ai nevoie de ajutor in conceperea unei lucrari de licenta sau doar de mici modificari ale acesteia ? Intampini diverse probleme in redactarea unei disertatii master ? Lucrarea de doctorat pe care trebuie s-o prezinti in fata comisiei de evaluare este incompleta sau risca sa nu fie gata la timp ? Trebuie sa predai intr-un timp foarte scurt mai multe referate la specializari diferite si nu stii cum o sa te descurci ?

Redactare la comanda – este site-ul pe care poti gasi la orice ora ajutorul de care ai atata nevoie !

Concepem si redactam in scurt timp, la preturi accesibile tuturor, diverse lucrari la nivel academic, indiferent de natura acestora :

 • Lucrari de licenta
 • Lucrari de doctorat
 • Disertatii master
 • Prezentari PPT
 • Referate
 • Lucrari diploma diverse

Redactare la comanda iti ofera posibilitatea sa verifici gradual care este calitatea lucrarii realizate si sa intervi ori de cate ori aceasta nu se ridica la nivelul asteptarilor tale. Modificarile sunt intotdeauna realizate gratuit, daca acestea sunt solicitate de catre client in intervalul stabilit initial, prevazut in cadrul termenilor si conditiilor de utilizarea platformei.

Crezi ca o lucrare de diploma originala te poate costa foarte mult ? Nimic mai gresit ! Redactarea la comanda se realizeaza la cel mai bun raport calitate/pret, clientii platind sume imbatabile pentru lucrari la comanda 100 % originale !

Noi nu le vindem clientilor lucrari ce au fost deja prezentate in fata comisiilor de evaluare ! Noi ne onoram intotdeauna promisiunile si va garantam lucrari de diploma 100 % originale, ce sunt realizate cu respectarea stricta a tuturor indicatiilor primite.

Indiferent daca acestea vizeaza modul de redactare, o anumita structura, modul de adaugare al surselor bibliografice ori realizarea studiilor de caz, lucrarile la comanda respecta cerintele impuse de facultati in materia examenelor de absolvire.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK

Lucrări de diplomă personalizate ? Acum, da !

2 (2)

Oricine știe faptul că o comisie de evaluare, indiferent de tipul examenului de absolvire aflat în discuție, ia în considerare, când vine vorba de lucrarea de diplomă aferentă (lucrare de licență, lucrare de master, lucrare de doctorat, lucrare de grad didactic, etc) nu doar calitatea informațiilor ce sunt încluse în conținut, ci și gradul de originalitate al acesteia (grad care trebuie să fie, obligatoriu, de 100 %), modul de structurare al lucrării de diplomă, felul cercetării realizate, modul de prezentare și de interpretare a rezultatelor ce au fost obținute, etc.

Cum faci însă, în situația în care timpul nu reprezintă avantajul tău nr. 1, și nici documentarea nu se ridică la înălțimea standardelor ce ți-au fost impuse, să te prezinți în fața comisiei de evaluare cu o lucrare de diplomă cât mai bună, atât de bună încât să îi impresioneze pozitiv pe toți profesorii ce fac parte din respectiva comisie de absolvire ?

Apelezi cu încredere la profesioniștii artei redactărilor la comandă – www.redactarelacomanda.ro ! Cu o experiență impresionantă în domeniul realizării lucrărilor de diplomă diverse (indiferent de domeniul de studiu, de tema aleasă ori impusă de către cadrul didactic, de tipul cercetării, de structură ori de stilul de citare), cu un portofoliu uriaș, cu zeci de mii de clienți care s-au declarat 100 % mulțumiți de colaborare, www.redactarelacomanda.ro s-a detașat drept lider pe piața de profil din mediul on-line al realizării lucrărilor de diplomă la comandă.

Calitatea lucrărilor de diplomă oferită tuturor clienților este garantată, ca și originalitatea lucrărilor, originalitate ce poate fi verificată prin intermediul oricărui program software anti-plagiat.

www.redactarelacomanda.ro – tu ne spui care sunt cerințele pentru orice tip de lucrare de diplomă, iar noi îți vom demonstra gradul nostru de profesionalism. Simplu, sigur și foarte avantajos, dacă e să iei în calcul și raportul calitate / preț, raport imbatabil pe piața de profil !

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK

Nota 10 ? La un click distanță de tine !

licenta sport

Care sunt calitățile pe care trebuie să le îndeplinească orice persoană ce urmează cursurile unei instituții de învățământ superior, domeniul Educației fizice & sport ? În primul rând o condiție fizică de invidiat, perseverență, dorință de promovare și … înșiruirea ar putea continua, cu siguranță.

Dar toate acestea par a-și pierde din însemnătate la finalul anilor de studii, final ce include și susținerea unei lucrări de diplomă, lucrare ce trebuie să corespundă întocmai cerințelor impuse de către fiecare instituție de învățământ superior în parte.

Și cum faci să primești un calificativ cât mai bun (ideal ar fi cel maxim, nu ?) și la examenul de absolvire, examen ce implică, pe lângă altele, și prezentarea unei lucrări de diplomă / licenta de calitate, atent realizată și cu un studiu de caz / cercetare complex și mai ales complet ?

Încerci să te descurci singur sau ceri ajutorul specialiștilor ?

Specialiști pe care îi vei găsi pe pagina web www.redactarelacomanda.ro, special dedicată realizării lucrărilor de diplomă – lucrări de licență, lucrări de master, teze de doctorat, lucrări de grad didactic, referate, proiecte, prezentări PPT, etc.

Specialiști care, de asemenea, te vor ajuta să alegi cea mai bună temă pentru lucrarea ta de diplomă, indiferent de specializarea aleasă:

 • Lucrare de licență / disertație master – Tactici de atac în cadrul jocului de fotbal
 • Lucrare de licență / disertație master – Culturism
 • Lucrare de licență / disertație master – Istoria Jocurilor Olimpice
 • Lucrare de licență / disertație master – Dezvoltarea capacității motrice în handbal
 • Lucrare de licență / disertație master – Atletism
 • Lucrare de licență / disertație master – Gimnastica aerobică
 • Lucrare de licență / disertație master – Îmbunătățirea performanțelor sportive
 • Lucrare de licență / disertație master – Tehnici de optimizarea pregătirii fizice în baschet
 • Lucrare de licență / disertație master – Scrimă
 • Lucrare de licență / disertație master – Remodelare corporală prin pilates

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageShare on VK